Michelin X-Ice North 3

Hot
Päivitetty
 
3.5 (5)
3326 1 0
Michelin-X-Ice-3

Perustiedot

Valmistaja
Renkaan malli
X-Ice North 3
Vuosimalli
2013
Valmistusmaa
Venäjä

Testitulokset

TM pisteet
7.40
TM kommentti
Rauhallinen ajettava.Huono pito ja ajettavuus kuivalla tiellä.Korkea polttoaineen kulutus.
Tuulilasi kommentti
Loskaliirtotesti ei parasta aluetta. Tasapainoiset ominaisuudet.
TM numerossa
16/2013
Tuulilasi numerossa
12/2013

Muut

Ohjehinta
650.00
Osta Michelin X-Ice North 3 renkaat Rengaskeskukselta

Michelin X-Ice North 3 on vuoden 2013 uudistettu painos vanhasta testimenestyjästä Michelin X-Ice XIN2 renkaasta. Renkaan valmistus on siirtynyt Ranskasta Venäjälle kuten monella muullakin merkillä. Renkaan aikaisemmat mallit saivat jopa testivoittoja mutta uutuudella on vielä hiukan parannettavaa.Valmistajan mukaan rengas on turvallisempi ja sen ympäristöuormitus on pienempi kuin edellisellä mallilla. Michelin täyttää uudet nastamääräykset eli siinä on vähemmän nastoja kuin aikaisemmin. Tästä huolimatta renkaan jarrutusmatka on 10% lyhyempi kuin edeltäjällä. Kuten edeltäjämallikin myös uusi North3  on saanut hieman moitteita loskaliirto herkyydestään. Muuten rengas on ollut testeissä tasapainoinen.

 

 

 

Michelin X-Ice North testimenestys

TM - talvirengastesti 2013

Michelin X-Ice North 3 sijoittui 8. tilalle TM:n 16/2013 vertailussa. Lehden mukaan se on asfaltilla keskiluokan rengas mutta hieman hitaasti reagoiva. Lumella rengas oli toisaalta aivan testin kärkiluokkaa. Michelin on vähentänyt nastoja vuodelle 2013 johtuen uusista määräyksistä. Tämä voi osaltaan selittää renkaan huonot tulokset jäältä. Lehti kertoi että renkaan pito on koko ajan irti ja jarrutusmatka pitkä jäällä ajaessa. Renkaan yleistä rauhallisuutta kiiteltiin.


Tuulilasin rengastesti talvirenkaat 2013

Tuulilasin numerossa 12/2013 oli testattu 8-nastarengasta. Michelin sijoittui testin puoliväliin saaden kuitenkin kelpo pisteet ( 8,5) . Testin taso oli tällä kertaa niin kova että hyväkin rengas joutui taipumaan hieman aivan terävämmälle kärjelle. Michelin käyttää yhä pienempää nastamäärää mutta tämä ei vaikuta ainakaan radikaalisti heikentäen sen ominaisuuksiin.Lehden mitatessa vain pitoa rengas ei pärjännyt paremmilleen mutta keskimääräinen hyvä tulos nostaa sen puoliväliin.Testaajia kiusasi eniten renkaan äkkinäiset peräluistot ja sen hieman keskimääräistä huonompi loskaliirron sietokyky. Rengasta kuvailtiin silti hyväksi ja tasapainoiseksi riippumatta olosuhteista. Loskaliirto on ollut Michelinin pieni ongelma jo aikaisempinakin vuosina.

 


 

 Tekniikan Maailman talvitesti 2012

Michelinin edellä oli TM:n 17/2012 testissä neljä rengasta. Tämä ei ole huono suoritus koska kolme parasta olivat kärjessä täsmälleen samoilla pisteillä.

Rengasta arvioitiin erikoisen rauhalliseksi ajettavaksi kaikilla keleillä. Rengas oli yksi parhaista kun arvioidaan suuntavakautta ja ajettavuutta uraisella tiellä. Rengas oli myös erittäin hiljainen. Lehti ei löytänyt juuri mitään suurempaa moitittavaa ja pieni pidon lisäys olisi tehnyt siitä mahdollisen testivoittajan.

 


 

Auto Bild talvirengastesti 2011

Michelin sijoittui hopealle heti Continentalin jälkeen. Rengasta kehuttiin jäällä yhdeksi parhaimmista vaikka siinä on vähemmän nastoja kuin muissa. Rengas ei ollut aivan huippuhyvä märällä ja vesiliirrossa.

TM talvirengastesti 2011

Michelin sijoittui sijalle 5. Rengas sai pääosin hyviä mainintoja mutta muut olivat vaan hiukan parempia.

TM rengastesti 2009

Michelinin uutusrengas voitti TM-Rengastestin 17/2009 yhdessä Nokian Hakkapeliitta 7 kanssa.
X-Ice North XIN2 oli testin mukaan erinomainen ja erittäin tasainen rengas.
Asfaltilla renkaan kerrottiin olevan pehmeä kuten muidenkin huippuluokan nastarenkaiden mutta rengas ei lehden mielestä silti pääse yllättämään kuljettajaa.
Märän kelin jarrutuspidosta lehti ei olluta aivan vakuuttunut mutta urissa rengas oli testin paras.

Tuulilasi rengastesti 2009

Tämä TM-rengastestin 17/2009 voittaja sijoittui  Tuulilasin testissä 13/2009 sijalle 5 yhdessä Bridgestonen kanssa. Jäällä rengas oli  ensimmäinen tai toinen kaikissa pitokokeissa. Käsittelykokeessa auton perän kerrottiin irtoavan luisuun melko helposti. Loskaliirtotestissä rengas oli testin toiseksi huonoin.

Kuten usealla muullakin renkaalla jonka jääpito arvioitiin hyväksi niin myös Michelin ei saanut kovin hyviä tuloksia asfaltilta, perän luistoherkkyys ilmeni testissä myös kuivalla.

 

edulliset testivoittaja renkaat

Käyttäjien arvostelut

5 arvostelua
Kokonaispisteet
 
3.5
Pito lumella
 
3.8(5)
Pito jäällä
 
3.2(5)
Pito kuivalla asfaltilla
 
3.0(5)
Äänitaso
 
2.8(5)
Kuluminen
 
4.6(5)
Nastojen kiinnitys
 
2.6(5)
Tärinä
 
4.5(4)
Arviot
Pito lumella
Pito lumella
Pito jäällä
Pito jäällä
Pito kuivalla asfaltilla
Pito kuivalla asfaltilla (ei pakollinen)
Äänitaso
Äänitaso
Kuluminen
Kuluminen (ei pakollinen)
Nastojen kiinnitys
Nastojen kiinnitys (ei pakollinen)
Tärinä
Renkaan pyöreys ja mukavuus (ei pakollinen)
Auton tiedot
Ostaisitko uudelleen
Kommentit
Heikkolaatuiset
Kokonaispisteet
 
3.0
Pito lumella
 
4.0
Pito jäällä
 
3.0
Pito kuivalla asfaltilla
 
3.0
Äänitaso
 
2.0
Kuluminen
 
5.0
Nastojen kiinnitys
 
1.0
Tärinä
 
N/A
Juuri vaihdoin alle yhden talven ajetut misukat. Lähes kaikki vetävien pyörien nastat ovat kaatuneet! Takana olleet renkaat olivat kuin uudet, mutta edessä olleissa puuttuu nastoja ja loputkin ovat kipanneet. Aivan järkyttävän huonosti kiinnitetyt nastat. Hintaansa nähden heikko esitys. Edellisessä autossa olleet Hankookin nastarenkaat olivat jääpitoa lukuunottamatta paljon paremmat.
M
Oliko tästä arvostelusta apua? 3 0
Hyvä valinta
Kokonaispisteet
 
4.0
Pito lumella
 
5.0
Pito jäällä
 
3.0
Pito kuivalla asfaltilla
 
2.0
Äänitaso
 
4.0
Kuluminen
 
5.0
Nastojen kiinnitys
 
5.0
Tärinä
 
4.0
Olen ajanut nyt kaksi talvea näillä ja olen tosi yllättynyt kuinka kestävästä pyörästä on kyse vaikka talvetkin ovat vähän olleet mitä on. Hinta-laatu suhde loistava, halvin ns. merkkipyöristä. Nastat ovat lähes kaikki tallella vaikka välillä on otettu kunnon kiihdytyksiäkin ja jarrutuksia asfaltilla. Kokona on ollut 205/45R16. Lumi-pito kohtuu hyvä. Jäällä ja loskassa tosin huonompi.

Suosittelen jos hakee pitkäikäistä pyörää.
H
Oliko tästä arvostelusta apua? 3 0
Keskitasoa huonompi talvirengas
Kokonaispisteet
 
3.2
Pito lumella
 
3.0
Pito jäällä
 
2.0
Pito kuivalla asfaltilla
 
4.0
Äänitaso
 
3.0
Kuluminen
 
4.0
Nastojen kiinnitys
 
1.0
Tärinä
 
5.0
Melko surkea talvipito niin jäällä kuin lumella. Nastojen kiinnitys on huonolla tasolla.
Edelliset Goodyear UG ice artic talvirenkaat olivat kuluneinakin paljon paremmat. Vahvasti sitä mieltä että vältä ostamasta.
T
Oliko tästä arvostelusta apua? 2 1
Yllättävän heikko
Kokonaispisteet
 
2.7
Pito lumella
 
2.0
Pito jäällä
 
4.0
Pito kuivalla asfaltilla
 
3.0
Äänitaso
 
1.0
Kuluminen
 
4.0
Nastojen kiinnitys
 
1.0
Tärinä
 
4.0
Michelin XIN3, koossa 205/55-16. Ensimmäinen kerta kun nastarengas on usealta osa-alueelta pettymys. Heti alussa huomasi melutason olevan kova. Seuraavana ongelmana oli lumi-/loskapito, jonka takia parista paikasta piti peruuttaa etuvetoisella pois. Sitten kilometrien lisääntyessä kävi ilmi, että nastojen kiinnitys on melko huono kun niitä on lähtenyt vetäviltä pyöriltä ehkä neljännes pois ja muutamia myös toiselta akselilta. Vertailupohjana Nokian, Bridgestone ja Continental nastarenkaista, joilla ei ole ollut mitään nastaongelmia. Rengas ei kuitenkaan ole täysin kelvoton, seuraava talvi näyttää miten poistuneet nastat vaikuttaa käytännön pitoon.
En voi tätä rengasta suositella.
T
Oliko tästä arvostelusta apua? 6 2
Hiljaiset renkaat
Kokonaispisteet
 
4.4
Pito lumella
 
5.0
Pito jäällä
 
4.0
Pito kuivalla asfaltilla
 
3.0
Äänitaso
 
4.0
Kuluminen
 
5.0
Nastojen kiinnitys
 
5.0
Tärinä
 
5.0
205/60/16 Xin3 on olleet viime talven käytössä ja tänä talvena menevät jälleen alle. Yhtään nastaa ei ole irronnut ja pito on ollut hyvä talvella. Testeissä ei mitään hyvää menestystä ole tullut, mutta olen silti ollut renkaan käyttöominaisuuksiin tyytyväinen. Rengas on myös edullisempi n.200e kuin esim Nokian. Renkaat on myös hiljaiset nastarenkaiksi kuten testeissäkin on todettu.

Ihmetyttää miksi tähän renkaan kohdalle on laitettu XIN2 aikaisia testitietoja vuosilta 2009-2012 kun on eri rengas kyseessä. Rengas tuli vasta myyntiin talvelle 2013.
AK
Oliko tästä arvostelusta apua? 19 2