Nokian Hakkapeliitta 8 Suosittu

http://www.rengasvertailu.fi/media/reviews/photos/thumbnail/300X300c/f6/13/d8/1693_hakkapeliitta-8-1378909179.png
Syskuu 11, 2013    
 
3.2 (10)
95686   1   0  

Käyttäjien arvostelut

2 arvostelua 3 tähteä

10 arvostelut

 
(3)
 
(2)
 
(2)
 
(1)
 
(2)
Keskimääräinen arvostelu 
 
3.2
 
3.5  (10)
 
4.0  (10)
 
3.1  (10)
 
2.9  (7)
 
3.0  (9)
 
3.3  (9)
Palaa listaukseen
Arvostelut
Pito lumella
Pito lumella
Pito jäällä
Pito jäällä
Pito kuivalla asfaltilla
Pito kuivalla asfaltilla (ei pakollinen)
Äänitaso
Äänitaso
Kuluminen
Kuluminen (ei pakollinen)
Nastojen kiinnitys
Nastojen kiinnitys (ei pakollinen)
Tärinä
Renkaan pyöreys ja mukavuus (ei pakollinen)
Auton tiedot
Ostaisitko uudelleen
Minun arvosteluni:
2 tulosta - näytetään 1 - 2  
 
Järjestys 
 
Pasi
Keskimääräinen arvostelu 
 
3.3
Pito lumella 
 
3.0
Pito jäällä 
 
4.0
Pito kuivalla asfaltilla 
 
3.0
Äänitaso 
 
2.0
Kuluminen 
 
4.0
Nastojen kiinnitys 
 
3.0
Tärinä 
 
4.0

Ristiriitainen rengas

Jouduin toissa talvena vaihtamaan renkaat vähän pika pikaa ja Hakkapeliitta 8:t löytyivät suoraan hyllystä. Ensimmäisenä talvena renkaat tuntuivat toimivan, kuin itse täydellisyys ja jäälläkään ei meinannut saada luistonestoa toimimaan(nelivetoauto) ja renkaan melu oli selkeästi alhaisempi, kuin Hakkapeliitta R kitkojen, jotka olivat kuitenkin 5 vuotta vanhat.

Tänä talvena vaihdettuani renkaat alle ensimmäinen reaktio oli ihan järjetön melu. tuntui kun olisi ajanut järjettömän ujelluksen saattamana. Melu onneksi hieman laantui 500-100km rauhallisen ajon jälken. 2014/2015 talvena pääsi tosin kokeilemaan lumiominaisuuksia renkaasta paljon paremmin. Se on pakko todeta, että kuvio tuntuu purevan pakkaslumeen todella hyvin ja tuki auton ominaisuuksia todella hyvin. Jäälläkin renkaat toimivat suhteellisen mallikkaasti, mutta hälyttävän suuren eron huomasin yhden talven aikana huonompaan suuntaan. Kuivalla asfaltilla rengas on jokseenkin mitään sanomaton, vesilammikoihin ajaessa tuntuu ihan kelvolliselta ja vakaalta. Suurimmat ongelmat renkaalla kuitenkin alkaa loskaisella tiellä, tuntuu, että rengas ei toimi ollenkaan loskassa, auto tuntuu erittäin vaikealta ajaa kyseisissä olosuhteissa.

Nastojen kiinnityksestä en voi mennä sanomaan puolesta enkä vastaan, mutta omassa autossa nastat on pysyneet kaikki kiinni, suurin apu on varmaankin ollut juuri nelivetoisesta autosta. Muutamalla työkaverilla on taas ollut hillittömiä ongelmia nastojen pysymisen kanssa vetävissä pyörissä, ilmeisesti samanlaista ongelmaa, kuin hakkapeliitta 7 renkaiden kanssa.

Loppuen lopuksi ihan ok renkaat, mutta turhan hinnakkaat tuon tasoisiksi renkaiksi. perusajossa menee ihan hyvin. Ajotyylin saa sopeuttaa hieman rauhallisemmaksi jos haluaa pitää useamman talven renkaita alla. Merkittävän suurta kulumista en ole renkaissa havainnut. Uudestaan en vastaavia renkaita ostaisi, ainakaan tällä hinnalla mitä sitä joutuu nyt maksamaan.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen ? 
Skodamies
Keskimääräinen arvostelu 
 
3.2
Pito lumella 
 
3.0
Pito jäällä 
 
5.0
Pito kuivalla asfaltilla 
 
3.0
Äänitaso 
 
2.0
Kuluminen 
 
N/A
Nastojen kiinnitys 
 
2.0
Tärinä 
 
4.0

Pettymys

Tekniikan Maailman ja Tuulilasin testien voittaja rengas oli selkeä valinta omaksi talvirenkaakseni, sen saaneen ylistyksen ansiosta. Ensimmäisenä korviin pisti renkaan kova melu, Skoda tosin ei ole parhaiten äänieristetty auto, mutta ero entisiin Hakkapeliita 7:ihin on kyllä korvin kuultavissa, mikä ihmetyttää, koska testeissä nimenomaan kehuttiin renkaan hiljaista melutasoa. Jäällä tämä on sitten omassa elementissään, pitkittäis- ja sivuttaispitoa löytyy erittäin hyvin ja ajo on vakaata kokoajan. Lumella renkaasta jää taas ristiriitiainen kuva, tuntuu, että Hakkapeliitta 7:issa oli jopa parempi lumipito. Miinusta tulee myös irronneista nastoista, vaikka renkailla on suoritettu rengasliikkeen suosittama 500-1000km rauhallinen sisäänajo, koska alle 10 000km ajetuissa renkaista kolmesta puuttuu useampi nasta. Hakkapeliitta 8 on jättänyt itselleni melko ristiriitaisen kuvan, sana pettymys kuvaa kokemuksiani ehkä eniten, jääpito on kyllä loistavaa, mutta renkaalta vaadin muutakin, mielestäni edellinen Hakkapeliitta 7 on tasapainoisempi ominaisuuksiltaan kuin tämä Nokian uutuus.

Oliko tämä arvostelu mielestäsi hyödyllinen ? 
2 tulosta - näytetään 1 - 2